Favorit győzelem a Dióspusztai Díjban

Akaba (Stanislav Georgiev) magabiztosan nyerte a Dióspusztai Díjat. Golden Journey (Ján Havlik) és Heliconia (Goran Mesetovic) szerezték meg a helyezéseket.

 

 
1. futam:
Lejelentések: (1) Skirt Chaser és (6) A Little Music!
Mindenkinek jól sikerült az indítás, az első 100 méteren szinte fej-fejt galoppoztak a lovak. 900 méterhez érve Speedtest és Kőrisfa kettőse vezetett, Marcus volt hozzájuk a legközelebb, majd Freddie Mercury. Marcus megnyerte a futamot, Freddie Mercury felszaladt a második helyre, Kőrisfa lett a harmadik.
Befutási sorrend: Marcus (5) – Freddie Mercury (2) – Kőrisfa (3)

 
2. futam:
A favorit Sagenhaft kezdett gyengén. Al Shoogh állt az élre, mellé felment Ramses, majd Jiffies Music érkezett, Sagenhaft pedig megkezdte a zárkózást. Al Shoogh a befutóra fordulva növelte előnyét, elszórta a mezőnyt és nagyon biztosan nyerte a futamot. Jiffies Music lett a második, Pesti Angyal jött fel harmadiknak.
Befutási sorrend: Al Shoogh (3) – Jiffies Music (7) – Pesti Angyal (9)

 
3. futam:
Beau Dreamer és Raphael Santi vették a legjobb startot, előbbit azonban lovasa visszavette a mezőny végére. Raphael Santi mellé Hunyor ment fel és Zwegat zárkózott egyre feljebb. A befutóra Zwegat és Raphael Santi kettőse hozta a mezőnyt, elindult hátulról Beau Dreamer és Love Story. Célfotó döntött az első és második helyről, a sorrend Love Story, Zwegat, Beau Dreamer lett.
Befutási sorrend: Love Story (7) – Zwegat (2) – Beau Dreamer (1)

 
4. futam:
Szulejmán kapott gyengébben lábra. Dimenzió és Ford Mustang mentek el vezetni, majd felcsatlakozott hozzájuk Bon-Bon is. A kanyarban Ford Mustang nagyon kisodródott, így Dimenzió és Bon-Bon maradtak az élen, Imperial War volt közel hozzájuk. Dimenzió nagyon könnyen nyerte a futamot, Imperial War lett a második, Kikerics szaladt fel harmadiknak.
Befutási sorrend: Dimenzió (6) – Imperial War (9) – Kikerics (7)

 
5. futam:
A zászlós indítás után elég fogott volt a tempó, senki nem akart elmenni vezetni. Végül Diadalünnep állt élre, de a túlsó oldalon Sonja megelőzte. Sonja és Diadalünnep után Happyman és Luzzer galoppoztak és Babérrózsa érkezett meg hátulról a frontba elsőként. A befutóra még Sonja hozta a lovakat, azonban a többiek is jól tartották magukat, így elég nyílt volt a verseny. Sonja mellett elsőként Happyman ment el, majd megérkezett Estemony, aki mindenkin átszaladva megnyerte a futamot. Happyman lett a második, Diadalünnep pedig célfotóban harmadik.
Befutási sorrend: Estemony (15) – Happyman (1) – Diadalünnep (10)

 
6. futam:
Romel és Shakespeare kettőse kezdett a legjobban, a mezőny végén My Fairy galoppozott. A vezetőkhöz elsőként Kökény csatlakozott és a 400- as táblához érve már ő vezetett, viszont nagy lendülettel érkeztek többen is, ott volt még Shakespeare, jött Scnell és a mezőny végéről My Fairy is megérkezett. Schnell nyerte a futamot, a második és harmadik helyről célfotó döntött.
Befutási sorrend: Schnell (1) – Shakespeare (2) – My Fairy (4)

 
7. futam:
Akaba vállalta magára a vezető ló szerepét, mögötte nagyon tömör volt a mezőny. A túlsó oldalon Akaba mellé felment Golden Journey és Heliconia és hárman fej-fejt érték el az ügető átjárót, ahol azonban Golden Journey és Heliconia kettőse gyorsított és 5-6 hosszra megléptek Akabától. A befutóra érve Golden Journey egyedül maradt az élen, azonban elindult a favorit Akaba és magabiztos, 2 hosszas győzelmet szerzett. Golden Journey mögött Heliconia lett a harmadik.
Befutási sorrend: Akaba (1) – Golden Journey (6) – Heliconia (4)

 
8. futam:
Lejelentések: (3) – Krajcáros!
Maxima, Rézcsengő és Leon a profi voltak a leggyorsabbak a start után, közülük is utóbbi vette át a vezetést a túlsó oldalra érve. Leon a profi mellé felment Reménység. A befutóban Leon a profi gyorsított, ellépett a többiektől és könnyen nyerte a futamot. Rézcsengő megőrizte a második helyet, Olajág lett a harmadik.
Befutási sorrend: Leon a profi (5) – Rézcsengő (13) – Olajág (7)

 

Forrás: kincsempark.hu

Kép illusztráció: Lisovszki Anda