A magyar gasztronómia és lóversenysport legjobbjai a Derby és Gasztroangyal Fesztiválon

A magyar gasztronómia és lóversenysport legismertebb képviselői várják a közönséget július 3. és 5. között az első Derby és Gasztroangyal Fesztiválon a budapesti Kincsem Parkban.

 
A háromnapos rendezvényen több mint 100 termelő ezernél is több portékája lesz megvásárolható és megkóstolható, de a látogatókat angol telivérek és agárversenyek futamaival is várják a szervezők – hangzott el a program helyszínén tartott keddi sajtótájékoztatón.
Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a pénteki program gerincét a Lóverseny az éjszakában program adja, amelyen a gátverseny mellett lesz utánpótlás Hendikep Kupa és agárverseny is. Az estet a nagyszínpadon Rúzsa Magdi koncertje zárja.
Szombaton az ügetőfutamoké lesz a főszerep, a 10 ügetőfutam közül az Aréna Pláza Pannónia díjért a legjobb négy- és ötéves lovak versenyeznek, a 101. Magyar Ügetőderbyn pedig a legjobb három éves lovak állnak rajthoz. A nap végén a Virtuózok koncertjét lehet meghallgatni.
Vasárnap galoppversenyek lesznek, a zárónap vendégeként pedig a Nemzeti Lovasszínház gálaműsorát tekinthetik meg a résztvevők.

115_1980

 
Borbás Marcsi, a közmédia Gasztroangyal című műsorának vezetője elmondta, hogy a tradicionális magyar konyha legjellegzetesebb ízeivel és számos újdonsággal is találkozhatnak a látogatók. Kiemelte, a meghívott termelőket komoly szakmai szűrés alapján választották ki, hogy a vendégek a legmagasabb minőségű termékek közül válogathassanak, legyen szó akár tejtermékekről, tészta-, kenyér- és húsfélékről vagy zöldségekről, gyümölcsökről. “Nagyon figyeltünk arra, hogy a tradicionális és a korszerű táplálkozás egyaránt helyet kapjon a kínálatban, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket” – emelte ki.
A gasztroszínpadon Borbás Marcsi vendégeivel együtt fog sütni és főzni, de a helyszínre érkezők a réteshúzás, a lekvárfőzés, a halfilézés, a savanyítás, a kenyérsütés, és a sajt készítés fortélyait is elsajátíthatják.

Forrás: MTI

Kép: Lisovszki Anda