Silent Blessing a Batthyány-Hunyady Díj győztese

Silent Blessing (Jaroslav Línek) sorozatban ötödik győzelmét aratta a Batthyány-Hunyady Díjban. Akaba (Stanislav Georgiev) érkezett a közeli második helyre, míg a dobogó alsó fokára Röptűz (Zdenko Smida) állhatott fel.

 
1. futam
Máramaros (8) nem indul!
Cassiopeia és Dioniz vették a legjobb startot, mögöttük Tíria galoppozott, a mezőny végén pedig Botrányhős, valamint Emese helyezkedtek, illetve egyre jobban esett vissza Susanne. A kanyar végén a vezető kettős meglépni látszott, ám feltűntek Rush, Botrányhős és Tíria színei, és megtámadták Cassiopeia-t, aki időközben egyedül maradt az élen. Négyen csatáztak a győzelemért, amiből Rush jött ki a legjobban, minimális különbséggel megverte Botrányhőst, Cassiopeia megtartotta a harmadik helyét.
Befutási sorrend: Rush (1) – Botrányhős (5) – Cassiopeia (3)

 
2. futam
Álomhercegnő volt a leggyorsabb, őt Azték, Lacfi Nádor, illetve Anthea követte, a mezőny hátsó felében Eisfee, Leon a profi és Galagonya helyezkedtek. Álomhercegnő a kanyarban robbantott, a célegyenesre óriási előnnyel fordult, és úgy tűnt, haza is érhet, azonban a nagy lendülettel érkező Eisfee átszaladt rajta az utolsó métereken. Anthea szerezte meg a harmadik helyet, Azték előtt.
Befutási sorrend: Eisfee (5) – Álomhercegnő (10) – Anthea (7)

 
3. futam
Miserend remek startot vett, és pár száz méter megtétele után már több hosszal vezetett. Orkán Wiro-Dancing, My Fairy, valamint Sasheverő próbált pozíciót teremteni mögötte. A hátsó bolyban Szarkaláb, Glenda. Staféta és Demokrácia galoppoztak. Miserend előnye nem olvadt, sőt a kanyarban növelni is tudta, az egyenesben pedig komoly veszélyt nem is jelentett rá senki, könnyen sétált haza. Szarkaláb zárkózott a második helyre, Glenda lett a harmadik.
Befutási sorrend: Miserend (5) – Szarkaláb (6) – Glenda (4)

 
4. futam
Mejdan gyorsan talpon volt, és erős iramot diktálva állt az élre. Bye Track, Gran Torino és Párduc követte őt, a mezőny végén Sterndeuter, Freddie Mercury és Vesponetta galoppozott. Az ügető átjáróhoz érve szétszakadt a társaság, a vezetőt Gran Torino támadta meg és a befutóra már ő hozta a lovakat. A távoszlophoz érve Gran Torino távolodott a többiektől és tetszés szerint nyerte meg a futamot, a jól hajrázó Urgestein és Doctor Timotej előtt.
Befutási sorrend: Gran Torino (7) – Urgestein (1) – Doctor Timotej (3)

 
5. futam
Margaret Queen szokásához híven jól kezdett, de tartotta vele a lépést Speedtest, Hunyor, Oyabun és Pirkadatkor kelő, szorosan mögöttük Skirt Chaser helyezkedett. Aptitude és Jet Acclaim tragikusan indultak, már a start után elveszítették minden esélyüket. Margaret Queen gyorsan elfáradt, mellette négyen-öten is remekül mozogtak, valamint megjelent Skirt Chaser, aki nagyon magabiztosan lépett meg az ellenfelektől és hazaért az erősen támadó Pirkadatkor kelő előtt. Oyabun küzdelemben szerezte meg a harmadik helyet, negyedik Hunyor lett.
Befutási sorrend: Skirt Chaser (5) – Pirkadatkor kelő (8) – Oyabun (4)

 
6. futam
Panzerotta (8) nem indul!
Nordberg ezúttal sem volt hajlandó kiugrani a gépből, így elszálltak az esélyei már a startnál. Frog House diktálta a tempót, mellette Perfect One és Beau Dreamer galoppoztak, őket szorosan követte Nagykígyó, tőlük pár hosszal leszakadva Gengszter és Star of Akhi helyezkedett. A kanyarhoz érve nem változott a sorrend, Gengsztert már erősen kellett lovagolni, de lépésről-lépésre közeledett az élmezőnyhöz. A befutóra érve Nagykígyó és Beau Dreamer kettőse átvette a vezetést, a falon pedig megjelent Gengszter és némi meglepetésre a célig letakarta a topfavorit Nagykígyót. Beua Dreamer lett a harmadik.
Befutási sorrend: Gengszter (4) – Nagykígyó (2) – Beau Dreamer (1)

 
7. futam
Dimenzió indult a legjobban és diktálta az iramot, míg Kikerics rendkívül gyengén kapott lábra. A vezető mögött Larion, Principessa és Like helyezkedtek, a mezőny végén Mátrix, Baltic History és Kagán galoppoztak. A befutóra érve Dimenzió fáradni látszott, a falon megjelent Like, kívül pedig Mátrix és Baltic History. Végül ők hárman döntötték el az elsőség sorsát, amiből Mátrix jött ki győztesen, Like lett a második, megelőzve Baltic History-t.
Befutási sorrend: Mátrix (4) – Like (7) – Baltic History (8)

 
8. futam
A két favorit, Silent Blessing és Akaba vették a legjobb startot, és diktálták a közepes iramot. Mögöttük Röptűz, Panda és Dvorníky Dream helyezkedtek. Ez a sorrend nem változott a verseny folyamán, a célegyenesben ugyan Akaba és Röptűz komoly küzdelemre késztette Silent Blessing-et, de megverni nem tudták. Akaba és Röptűz lettek a helyezettek.
Befutási sorrend: Silent Blessing (1) – Akaba (2) – Röptűz (3)

 
9. futam
Gitáros F. leült a startgépbe, így nem ugrott ki. Star Lady, Ford Mustang és Pomorosso mentek el vezetni, őket Miniatűr és Laguna követte, tőlük leszakadva Mirabolán, Lady Kate és Napos színei látszódtak. A kanyarhoz érve Miniatűr támadást indított és élre állt, vele Laguna tartotta a lépést és ők hozták a lovakat a célegyenesre. Kettőjük harcából a sárga Laguna jött ki győztesen, Miniatűr második helyét nem veszélyeztette senki. A bronzéremért hatalmas csata alakult ki Lady Kate és Mirabolán között, végül a célfotó sem tudott dönteni, holtversenyben értek célba.
Befutási sorrend: Laguna (4) – Miniatűr (9) – Lady Kate (3)/Mirabolán (6)

 

Forrás: kincsempark.hu