Őrangyal (Lakatos Csaba) nyerte a Kali Díjat

A napi főversenyt, a Kali Díjat Őrangyal (Lakatos Csaba) nyerte. Palkó (Kovács Dóra) és Nyíres (Hajnal Tibor) lettek helyezettek.

 

 
1. futam
A start után Medália kezdett a legjobban, és vette magára a vezető szerepét. Rozy la bush galoppozott, ezért kizárták a versenyből. Az első egyenesben kettes fogatokká alakult a mezőny, első sorban Medália és Oli Sun ügettek, a másodikban pedig Pannus-Com és Ileda Bi. A túlsó oldalra érve Medália vezetett, Oli Sun csak a második, Ileda Bi a harmadik, Pannus-Com pedig a negyedik helyen ügettek. A befutóra fordulva Ileda Bi-t megindította hajtója, fel is ügetett a vezető Medália mellé, majd meg is előzte őt, de megindult Oscar Wilde és No Bi is, valamint Rozália. A cél előtt Rozália be tudta hozni lemaradását, majd meg is nyerte a versenyt.
Befutási sorrend: Rozália (12) – Ileda Bi (7) – Oscar Wilde (9)
Győztes idő: 21,8

 
2. futam
A legjobb startot Rocket Boy vette, de Prudy és Oldtimer Diamant is remekül kezdtek. A start után Rafael Bit hibázgatott, ezért kizárták a versenyből. Az első egyenesben libasorban ügetett a mezőny, Rocket Boy vezetett, második helyen Oldtimer Diamant, a harmadikon pedig Prudy . A túloldalra érve kettes fogatok alakultak, első sorban Rocket Boy és Prudy, a másodikban Oldtimer Diamant és Harlynda jöttek. A befutó egyenesben Rocket Boy megpróbált eltávolodni a többiektől, Prudy próbálta őt megszorítani, végül Harlynda kívülről megelőzte az versengő párost. Rocket Boy-t utólag tisztátalan ügetés miatt kizárták a versenyből, így Oldtimer Diamant-é lett a harmadik hely.
Befutási sorrend: Harlynda (5) – Prudy (8) – Oldtimer Diamant (3)
Győztes idő: 19,5

 
3. futam
Az autóstart után legjobban Sholty Csabi és Saxicola Jet álltak a mezőny élére, mögöttük Redwood Vita és Rise N Shine is szintén jól kezdtek. Az első egyenesben Rise N Shine átvette a vezetést, mögötte kettes fogatok alakultak, Sholty Csabi Redwood Vita-val, Sóhajka pedig Santana-val. A túlegyenesben még mindig biztosan vezetett Rise N Shine, mögötte Redwood Vita a második volt, Sholty Csabi a harmadik, Sóhajka a negyedik, Suttogó pedig az ötödik. Saxicola Jet kifáradt, és galoppozni kezdett. A befutó egyenesbe érve Rise N Shine ügetett továbbra is az első helyen, Sholty Csabi fel tudott jönni a második helyre, Redwood Vita volt a harmadik. A sorrend a célig nem változott.
Lejelentették: Serial Killer NP (9)
Befutási sorrend: Rise N Shine (6) – Sholty Csabi (3) – Redwood Vita (7)
Győztes idő: 19,2

 
4. futam
Hajtóváltozás: Super Gull (8) – Bazsonyi Zsolt helyett Kuru Norbert
A start után rögtön hibázott Tas Lick. Sweet Dream kezdett legjobban, valamint Samu. Tárkány és Tündér Szépe is hibázott.Az első egyenesben Samu vezetett, Sweet Dream ügetett a második helyen, tőlük lemaradva a harmadik Tini-mia volt. Super Gull hibázott. A túlsó oldalon még mindig Samu ügetett az élen, de már elfáradt, Sweet Dream-mel együtt. Tini-mia megindult, a befutó kanyarába érve már át is vette a vezetést. A befutó egyenesben megindították az eddig várakozó lovakat, Topmodell-t, Tiara Boss-t és Tökéletes-t is. Utóbbi hibázott, kizárták a versenyből. A célba Tiara Boss ért be elsőként, majd Topmodell és Tequila Hush.
Befutási sorrend: Tiara Boss (13) – Topmodell (5) – Tequila Hush (12)
Győztes idő: 21,7

 
5. futam
Hajtóváltozás: Napfény (13) – Bazsonyi Zsolt helyett Kuru Norbert
A forduló start csak másodikra volt sikeres. A startot legjobban Pákó Yankee, Ösztönző és Mistral vették, Nudli pedig hibázott. Kairo Sun a start után könnyedén jött fel a vezető helyre. Az első egyenesbe érve a mezőny kettes fogatokba rendeződött, elöl Kairo Sun Mistral-lal, mögöttük a második sorban pedig Ösztönző Rimella-val ügetett. A túlegyenesben nem változott a lovak sorrendje, az egyenes végén Kairo Sun-t megindította hajtója, így átvette a vezetést. A befutóba érve Rimella megindult, és elügetett Kairo Sun mellett. Ő nyerte ezt a futamot.
Befutási sorrend: Rimella (6) – Kairo Sun (8) – Száguldj! (5)
Győztes idő: 22,9

 
6. futam
A fordulóstart csak másodikra sikerült a fogatoknak. A start után Orinoco kezdett a legjobban, illetve Palkó és Nixon is remek startot vettek. Az első egyenesben Palkó vállalta magára a vezető szerepet, mögötte közvetlenül Nixon ügetett, majd Philadelphia és Orinoco kettesfogata érkezett. Egy körön keresztül nem változott a fogatok sorrendje, az utolsó kanyarban viszont megindították hajtóik Őrangyalt, majd Nyírest is. A fáradó vezetőket könnyedén lehagyva Őrangyal nyerte a versenyt.
Nyíres (5) hajtója (Hajnal Tibor) óvást emelt Őrangyal (9) hajtója (Lakatos Csaba) ellen, szorítás címén. A versenyintézőség az óvást megtárgyalta, és azt elutasította.
Befutási sorrend: Őrangyal (9) – Palkó (7) – Nyíres (5)
Győztes idő: 17,9

 
7. futam
A start előtt Ördöglány hibázgatott, de a start pillanatában már ügetett. A start után a vezető szerepét Láss csodát! vállalta magára, mögötte sorban Prometheus és Ördöglány következtek. Onze De Mayo elgaloppozta esélyeit. Az első egyenesben Láss csodát! vezetett, mellé feljött Ördöglány, a második sorban Vernon Boko és Prometheus következtek, mögöttük pedig Jonatán ügetett. A túloldalon még mindig Láss csodát! ügetett legelöl Ördöglánnyal. Jonatán-t és Örömtűz-et a túlegyenes második felén megindították. A kanyar után Vernon Boko elugrotta magát, kizárták a versenyből. A befutó egyenesben Láss csodát! eltávolodott a mezőnytől, mögötte Jonatán, Örömtűz, és Prometheus hármas fogata versengett a helyezésekért. Láss csodát! könnyen nyerte a versenyt, Örömtűz lett a második, Prometheus a harmadik.
Befutási sorrend: Láss csodát! (1) – Örömtűz (3) – Prometheus (5)
Győztes idő: 18,8

 
8. futam
Lejelentették: Nelli Gull (8)
A start után Ostrom kezdett a legjobban, mögötte Pentatlon és Jódlis szintén jól indítottak. Nemo a negyedik, Laza pedig az ötödik helyre álltak be mögéjük libasorban. Az első egyenesben változatlan volt a fogatok sorrendje. A túloldalon hajtója megindította Jódlis-t, aki megelőzte a fáradó Pentatlon-t. Nemo szintén előzésbe kezdett. A befutóban már magabiztosan vezetett Jódlis, és távolodott a mezőnytől. Nemo követte őt, fel tudott ügetni a második helyre, de Ostrom a cél előtt még vissza tudta verni Nemo támadását.
Befutási sorrend: Jódlis (7) – Ostrom (5) – Nemo (4)
Győztes idő: 18,7

Forrás: kincsempark.hu