Gran Torino (Zdenko Smida) sétálva nyerte a Millenniumi Díjat

Egészen elképesztő, kilenc hosszas sikert aratott a portugál tenyésztésű Gran Torino (Zdenko Smida) a patinás Millenniumi Díjban. Az ötéves Akaba (Stanislav Georgiev) szerezte meg a második helyet, a nagyot finiselő Red Hot Calypso (Goran Mesetovic) előtt.

 

 
1. futam
Szinte egyszerre robbant ki a gépből mindenki, Candy látszott legelőrébb, de gyorsan átvette tőle a vezetést Ramses, akivel a másik favorit, Pesti Angyal tartotta a lépést. A kanyarra érve egyre inkább szétszakadt a társaság, Criptonit jött fel a harmadik helyre, mögötte Reménység, Azték és Niké látszott közel, némi meglepetésre Candy a mezőny végén helyezkedett. A befutóra fordulva a vezető kettős, Ramses és Pesti Angyal próbált elköszönni, és óriási csatát vívtak, ugyanakkor az idén először futó Criptonit végig tapadt rájuk, és az utolsó métereken remek finissel átszaladt a már nyerőnek látszó Pesti Angyalon. Ramses harmadik helyét nem veszélyeztette senki, Candy felszaladt negyediknek.
Befutási sorrend: Criptonit (7) – Pesti Angyal (9) – Ramses (5)

 
2. futam
Remekül sikerült az indítás az egész mezőnynek, a gyors Szememfénye vállalta magára a vezetést, mellette Dimenzió és Mafumo galoppozott, de jó pozícióban volt Spieler is. A mezőny végén Lilfast, és Máramaros helyezkedett. A befutóra érve Szememfénye egyedül maradt az élen, őt Spieler támadta meg, valamint megjelent hátulról Ouagadougou Dawn és a világ végéről érkező Lilfast is. Szememfénye sokáig védekezett, ám a végét nem bírta, átszaladtak rajta hárman is, közülük is Spieler volt a legerősebb és biztos győzelemmel kezdte az évet. Lilfast közeli második lett Ouagadougou Dawn előtt.
Befutási sorrend: Spieler (2) – Lilfast (3) – Ouagadougou Dawn (4)

 
3. futam
Baltic History (3) és Szulejmán (4) nem indul!
Ludmilla és Tubu mellett AmeRéka kezdett tragikusan, tulajdonképpen már a startnál elveszítették esélyüket. Kővirág volt helyből gyors, valamint Tűzvész, de a frontban tartózkodott Inner Circle is. Agglegény a kanyar előtt kicsit visszaesett, de a befutóra fordulva már ő is a vezetők mögött galoppozott. Kővirág hozta a lovakat a finisre, sokáig úgy tűnt, Inner Circle támadhatja meg, de utóbbi elfáradt, jött viszont az esélyes Tűzvész és az utolsó százon könnyedén köszönt el a mezőnytől. Agglegény jól zárkózott és felszaladt másodiknak a sokáig vezető Kővirág elé.
Befutási sorrend: Tűzvész (9) – Agglegény (2) – Kővirág (10)

 
4. futam
Sahriar szokásához híven jól kezdett és vállalta a vezetést, mellette Áloműző galoppozott, mögöttük erősen fogva Luck Stone és Málnaszörp helyezkedett. A mezőny végén pár hosszal leszakadva Sonja színei látszódtak. Sahriar komoly tempót diktált, elsőként a vendég Liseta fáradt el, az utolsó kanyarhoz érve pedig Luck Stone is kezdett visszaesni. Sahriar továbbra is az élen volt, ám a két favorit, Lucy és Málnaszörp könnyen kézből jelentek meg mellette. Lucy a falon nagyon erős volt és tetszés szerint ért haza, bizonyítva ezzel komoly távbírását. Málnaszörp és Sahriar a leírt sorrendben érkeztek a dobogóra.
Befutási sorrend: Lucy (4) – Málnaszörp (3) – Sahriar (2)

 
5. futam
Berkenye és Diplomata kezdett a legjobban, ők diktálták az iramot, szorosan mögöttük Bóbita galoppozott. Közel látszott még Happyman, Mirabolán és Kolibri is, a mezőny végén Lady Kate és Schnell helyezkedett. A vezetőket egészen a célegyenesig nem támadta meg senki, ott megérkezett Mirabolán, Bóbita és szépen lassan Lady Kate is felért hozzájuk. A befutóban remek küzdelmet láthattunk, a falon Berkenye védekezett, ám Mirabolán középen felülkerekedett az ellenfeleken. Berkenye az utolsó métereken elfáradt és lecsúszott a dobogóról, Diplomata és Lady Kate csatázott a második helyért, melyet végül holtversenyben szereztek meg.
Befutási sorrend: Mirabolán (4) – Diplomata (1) / Lady Kate (3)

 
6. futam
Wooxy ment el vezetni, Leon a profi és Rézcsengő társaságában, Zanyetta kezdett gyengébben. A középmezőnyben Programozó, Napos és Golden Sun helyezkedett, Maxima a front mögött galoppozott. A kanyarban Wooxy csak sétált, ő hozta a lovakat a befutóra és könnyedén újított a hároméves, ellenfél nélkül ért haza. A helyezésekért óriási harcot vívtak, a falon Napos, középen Leon a profi, kívül pedig Zanyetta zárkózott nagy lendülettel. A három ló csatájából végül célfotóban Zanyetta jött ki a legjobban, ő lett a második, Napos és Leon a profi előtt.
Befutási sorrend: Wooxy (4) – Zanyetta (9) – Napos (6)

 
7. futam
A két hároméves, Ice Prinzess és Ma-Hill kezdtek gyorsan és remek iramot diktálva élre álltak. Miserend volt mögöttük a harmadik helyen, majd Rio Bono, Delinda és Császár zárkózott, a mezőny végén Billy Tiger találta magát. A kanyar végén a vezetők fáradni látszottak, Rio Bono érkezett meg és könnyedén vette át a vezetést. Ekkor már Császár és Delinda is fokozatosan jött feljebb, és kívülről megindult Billy Tiger is, azonban Rio Bono újítani tudott és biztosan győzött. Császár közeli második lett, a messziről érkező Billy Tiger pedig harmadik.
Befutási sorrend: Rio Bono (4) – Császár (2) – Billy Tiger (1)

 
8. futam
Pirkadatkor kelő (5) és Tallstep (6) nem indul!
Tallstep nem állt be a gépbe, így mindössze négyen vágtak neki az ezer méteres távnak. Speedtest kezdett jól és vezetett, mögötte libasorban haladt a mezőny, Kőrisfa, Nádszál és Star of Akhi sorrendben, utóbbi több hosszal le volt szakadva. Speedtest a távoszlopig az élen volt, ott azonban Kőrisfa fokozatosan közelített hozzá, valamint belül megérkezett Star of Akhi is, óriási meglepetésre Nádszál visszaesett. Az utolsó méterek döntöttek, méghozzá az osztrák Star of Akhi javára, aki a célig letakart mindenkit. Speedtest megőrizte második helyét Kőrisfával szemben.
Befutási sorrend: Star of Akhi (1) – Speedtest (4) – Kőrisfa (3)

 
9. futam
Golden Journey és Gran Torino vette a legjobb startot, utóbbi ment el vezetni, míg King Of Marmalade és Black Blade helyezkedett az utolsó helyeken. Az élboly mögött Akaba, Seperate Opinion, Silent Blessing, Röptűz és Red Hot Calypso galoppoztak. A túlsó oldal végén egyre közelebb ért a társaság a vezető Gran Torino-hoz, ekkor már Akaba volt a második helyen, mellette Silent Blesing jelent meg, de közel volt Seperate Opinion is, legkívül pedig Red Hot Calypso színei jelentek meg. A célegyenesre befordulva azonban Gran Torino kis biztatásra újított, és csak játszott a jó erőkből álló ellenfelekkel. A portugál mén kilenc hosszal szórta el a pálya legjobb lovait, Akaba megszerezte a második helyezést, a nagyot hajrázó Red Hot Calypso lett a harmadik.
Befutási sorrend: Gran Torino (10) – Akaba (1) – Red Hot Calypso (3)

 
10. futam
Bandavezér ment el vezetni, őt követte Miss Whistle és Kikerics, a középmezőnyben Eisfee galoppozott, de jól együtt haladt az egész mezőny, melynek a végén Like és Anthea galoppoztak. A célegyenesig jelentős változás nem történt, csak annyi, hogy Bandavezér pár hosszas előnyre tett szert, azonban belül Luzzer, kívül pedig Eisfee és Pomorosso támadtak. Bandavezér elképesztően szívósan védekezett, ám Luzzer lendületes hajrájára nem volt ellenszere. Eisfee lett a harmadik.
Befutási sorrend: Luzzer (1) – Bandavezér (3) – Eisfee (4)

Forrás: kincsempark.hu

 

2015. 05. 25. futamok képekben: Lisovszki Anda