Dall’ Armi (Kerekes Károly) nyerte a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyt

Dall’Armi (Kerekes Károly) nagyon magabiztosan nyerte a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyt. Maconnaise (Németh Sándor) lett mögötte a második, Perfect Girl (ifj. Kozma István) pedig a harmadik.

 
1. futam:
A start pillanatában Momento ágaskodott és rosszul indult. Mafumo szenzációsan kezdett és már hamar nagy előnyre tett szert. Majd végig 10 hosszal vezetve győzött. Mögötte leszakadva 3-4 ló próbálta tartani a tempót, de csak a helyezésekért sikerült csatázni. A kanyarban még Donna Prima, Golden Sun, Programozó, New Gift látszódtak jönni. A célra már Golden Sun jött másodiknak és New Gift ért be harmadiknak.
Befutási sorrend: Mafumo (2) – Golden Sun (7) – New Gift (5)

 
2. futam:
Hamar megnyúlt a mezőny. Romel ment az élre és sokáig vezetett. A kanyarra érve az addig mögötte galoppozó Babérrózsa felment mellé majd sikerült megelőznie. A célegyenesre Miss Turpan érkezett meg nagy lendülettel és átvette a vezetést és biztosan nyert. A mezőny végéről folyamatosan zárkózott Budavár, majd óriási küzdelemben átszaladt a célban az addig biztos másodiknak tűnő Babérrózsán.
Befutási sorrend: Miss Turpan (12) – Budavár (7) – Babérrózsa (11)

 
3. futam:
Szememfénye jött el legjobban a géptől, mögötte Candy, Happyman, Berkenye, Luck Stone, Olatist és Dresda volt a további sorrend. Tropical Maroon, Bukephalos és Olatist zárkóztak egyre feljebb. A befutóban Szememfénye elfáradt, Olatist és Happyman csatáztak a győzelemért, amit előbbi szerzett meg végül. Happyman mögött Bukephalos jött fel harmadiknak.
Befutási sorrend: Olatist (2) – Happyman (1) – Bukephalos (6)

 
4. futam:
Martinella vett nagyon gyenge startot, a többieknek jól sikerült az indítás. Áloműző vezetett, mögötte Sonrisa, Roman Flame és Ramses galoppoztak, a favorit Ourville’s War a középmezőnyben helyezkedett. A kanyarban a vezető ötös ellépett a többiektől. Áloműző vezetésével érkezetek a lovak a befutóra, őt Sonrisa és Ourville’s War támadták. Kettejük közül Sonrisa ért előbb célba, Áloműző megtartotta a harmadik helyet. Ourville’s War lovasa (Kerekes Károly) óvást emelt Sonrisa lovasa (Paizs Gábor) ellen keresztezés és akadályozás címén. A Versenyintézőség az óvásnak helyt adott, Ourville’s War mögé lett helyezve Sonrisa.
Befutási sorrend: Ourville’s War (9) – Sonrisa (12) – Áloműző (8)

 
5. futam:
Nem indult: Skirt Chaser (1)
A startot Dabiango vette a legjobban, valamint Billy Tiger és Kőrisfa is remekül kezdett. Homoktövis gyengébben kezdett. A kanyarba érve Billy Tiger vezette a mezőnyt, Homoktövis pedig egyre jobban lábra kapott. A célegyenesben Homoktövis és Delinda tudott rátenni a tempóra, előbbi könnyen lehagyta a vezető lovakat. Második helyét sikerült megőrini Billy Tigernek, Delinda csak megszorítani tudta.
Befutási sorrend: Homoktövis (7) – Billy Tiger (3) – Delinda (5)

 
6. futam:
My Fairy, Luzzer, Sasheverő kezdtek jól. Misereng lassan kapott lábra. Célegyenesig My Fairy tartotta jól magát az élen, mögötte eleinte Luzzer és Sasheverő is jól jöttek, de a kanyartól megindította zsokéja Savannah-t és Jetset Jones-t is, akik hamar utol érték és meg is előzték a vezetőket. Az utolsó száz méteren kiélezett harc alakult ki a vezető kettős között, amiből végül Savannah került ki győztesen.
Befutási sorrend: Savannah (9) – Jetset Jones (1) – Milky Way (2)

 
7. futam:
Szuvenír és Ma-Hill ugrottak ki legjobban a gépből, Dall’ Armi és Macconaise is gyengébben kezdtek. A kanyarig a mezőny élén Ma-Hill és Szuvenír fej-fejt galoppoztak, mögöttük Puck Fair jött, Dall’ Armit ekkor indította meg zsokéja, hamar be is érte a vezető lovakat, Open End viszont elkezdett lemaradni a mezőnytől. A befutóban már Dall’ Armi és Macconaise voltak az élen, és kezdtek eltávolodni a többiektől, majd előbbi könnyen fogva megnyerte a versenyt.
Befutási sorrend: Dall’ Armi (3) – Macconaise (5) – Perfect Girl (6)

 
8. futam:
Sahriar szinte végig vezető ló volt. Jól helyezkedett még Abu Dhabi, Crescencia, majd Lucy. Hátrább volt Álommanó és Winnie, utóbbi visszább is esett. Kanyarhoz érve Seherezádét már erősen kellett lovagolni. A célegyenesbe már csak két ló küzdelme volt, Sahriar és Lucy, akik közül utóbbi volt az erősebb. Messze-messze leszakadva Diadalünnep ért be harmadiknak.
Befutási sorrend: Lucy (2) – Sahriar (10) – Diadalünnep (7)

 

Forrás: kincsempark.hu