Szent György-napi Lovasünnep Tatán

Az Öreg-tó partján rendezik a hétvégén a Szent György-napi Lovasünnepet Tatán, ahol idén a hagyományos programok mellett a Mátyás az igazságos című rockoperát adja elő az Esterházy-lovardában Pintér Tibor és a komáromi Nemzeti Lovas Színház.
A rockoperában játszik mások mellett Papadimitriu Athina, Kaszás Géza és Makrai Pál. A lovas jelenetekben a Tata környéki lovardák csapatai is közreműködnek. A szombat esti és vasárnap délutáni előadásokra a nézők kényelme érdekében lelátókat telepítenek az Esterházy-lovardába.
A Kastély tér előtti területen kézműves népművészeti és gasztronómiai termékekből válogathatnak a látogatók. A háromnapos rendezvényen fogatozásra, lovagoltatásra, szamaragolásra is lehetőség lesz, szombat délután Tászler Melinda szabadidomító tart bemutatót.
A lovardában délelőttönként gyerekszínházat rendeznek, szombaton a Lúdas Matyi, vasárnap A dzsungel könyve várja élőszereplős meseelőadásokkal a gyerekeket.
Vasárnap a lovas felvonulás a Kapucinus Templomnál fogadja a lovas áldást, majd visszatérve a Kastély térre különböző bemutatókat tartanak a közreműködők.
A rendezvény tombolahúzással zárul, a fődíj egy nagy értékű ló lesz, visszavásárlási opcióval. Amennyiben a nyertes nem tudja megtartani az állatot, a szervező egyesület félmillió forintos áron visszavásárolja tőle.

 

 

Forrás: MTI