Rinette Streamline biztosan nyerte a Pulay Kornél Emlékversenyt

Rinette Streamline (Lakatos Csaba) továbbra is veretlen a Kincsem Parkban, már második kiemelt versenyét nyerte. A sokáig vezető másik favorit, Reste Premier (Papp István) lett a második, messzi harmadiknak Őrangyal (Csordás Emil) ért célba.

 

 
1. futam:
A fordulóstartnál gyengén kezdett Pán Péter, majd tovább hátráltatta az előtte hibázgató Lejtők hölgye. Az első kanyar előtt galoppozott Landlord is, akit kizártak. Kentucky Girl és Riviéra Dream kezdtek jól és vezettek, mögöttük No Bi volt. Az első egyenesbe kettes fogatok alakultak ki. No Bi után Imperiál, N.Lady, Kapitány színei látszódtak. A túloldalra érve Imperiál indult meg a harmadik sávban és hamar élre állt. Az utolsó kanyarnál már távolodó vezető mögött még tartotta magát Kentucky Girl, de Riviéra Dream feladta és elfáradt. Helyére N. Lady jött, sőt a célegyenesben szoros küzdelmet vívott a második helyért sikeresen. Negyediknek Overnight zárkózott fel.

 

 
Befutási sorrend: Imperiál (8) – N. Lady (7) – Kentucky Girl (3)
Győztes idő: 19,3

 

 
2. futam:
Nem indul: SERIAL KILLER NP (3)
Az autóstartnál rögtön hibázott Ici Love. Santana nagyon gyorsan kezdett, őt libasorban Padova és Persentio Vita követték. Az első egyenesbe érve San Francisco próbált még zárkózni hozzájuk, de mögöttük csak messze leszakadva jöttek a többiek. Ez nem változott a túloldalig, ahol először Persentio Vita indult meg és vette át a vezetést, majd San Francisco követte. A célegyenesben annyi változás történt, hogy a biztosan vezető Persentio Vita és a második San Francisco mögött nagy finissel megérkezett Saxicola Jet. Negyedik Padova maradt, de Santana teljesen elfáradt.

 

 
Befutási sorrend: Persentio Vita (7) – San Francisco (9) – Saxicola Jet (8)
Győztes idő: 17,6

 

 
3. futam:
Második kísérletre indult el a fordulóstart. Titanilla indult a legjobban, őt Serafina Kitti, Thor-Com, Trotter követték. Tiara Boss hibázott. Az első egyenesben Trotter hibázott. A második kanyarba érve Thor-Com vette át a vezetést, Titanilla és Serafina Ketti kettőse követték, majd Texas Oil és Sóvirág látszódtak. A túloldal közepén Sóvirág indult meg és az utolsó kanyarra már az élen lévő lovak mellé ért, amikor Serafina Ketti hibázott. A kanyarból kiérve Sóvirág az élre került és a célegyenesben már nem tudták megközelíteni. A második helyet Thor-Com őrizte meg, csak harmadiknak tudott Shake Up feljönni.

 

 
Befutási sorrend: Sóvirág (12) – Thor-Com (10) – Shake Up (13)
Győztes idő: 22,1

 

 
4. futam:
A fordulóstartot követően Odile Griff és Nobody próbáltak élre állni, de ez előbbinek sikerült. Mögöttük Zavita Meerswal következett. Fél körön keresztül ez a három ló követte egymást az élmezőnyben libasorban. A túloldalra érve megindult Principessa Ovi, és sorra előzte le a lovakat. A célegyenesbe érve Odile Grif és Principessa Ovi nagy csatát vívtak, de a küzdelem hevében Odile Grif elugrotta esélyeit. Principessa Ovi harminc métert vert a mezőnyre, mögötte szoros küzdelmet vívott a második helyért Nobody és Nasa Vita, amiből előbbi jött ki jobban. Mögöttük Zavita Meerswal és Terre Maya értek be.

 

 
Befutási sorrend: Principessa Ovi (8) – Nobody (7) – Nasa Vita (6)
Győztes idő: 16,2

 

 
5. futam:
Az autóstartnál Salto Du Bouffey galoppozott. Olasz Lány és Utrillo d’Amour vették legjobban a startot, mögöttük Celebrity Classic következett, majd Rozália és Miki Manó kettőse következett. Egy körön keresztül nem változott a sorrend. Egy kilométerrel a vége előtt Utrillo d’Amour állt élre Olasz Lány előtt, de a túloldalon Celebrity Classic támadást indított, és az utolsó kanyarba érve átvette a vezetést. A kanyarban Renoir Lag már a harmadik helyen volt, amikor galoppozott. A célegyenesben Celebrity Classic 40 métert vert a végén támadó Chevallier SR-re. A harmadik helyen hármas célfotó döntött, az erősen fáradó Utrillo d’Amour-t pont a célban vette le Onze De Mayo, szoros ötödiknek Pókerarc futott be.

 

 
Befutási sorrend: Celebrity Classic (6) – Chevallier SR (4) – Onze De Mayo (11)
Győztes idő: 20,5

 

 
6. futam:
Ollyan nincs kezdett a legjobban, Reste Premier volt mellette és próbált élre állni, de az első kanyarra érve még nem tudott. A lelátó előtti egyenesben Reste Premier átvette a vezetést Ollyan nincstől, harmadik Rinette Streamline volt. A második kanyarban Reste Premier, Ollyan nincs Rinette Streamline között libasor alakult ki. A túloldalon Rinette Streamline felment a vezető mellé, de csak a célegyenesben tudta megelőzni és biztosan győzni. Harmadik 20 méterre tőlük Őrangyal ért célba szorosan Radium Boy előtt.

 

 
Befutási sorrend: Rinette Streamline (3) – Reste Premier (5) – Őrangyal (9)
Győztes idő: 14,5

 

 
7. futam:
A startnál Nikki volt a leggyengébb. Rubino TIM állt élre, mögötte Naomi, Rustik Rozi és Pentatlon. Később Rustik Rozi átvette a vezetést, de a második kanyarra érve Rubino TIM vissza ki ment mellé, mögöttük Naomi talált utat Rustik Rozi belső oldalán és ment fel mellé az utolsó kanyarban. A harmadik sávba Orient Boy jött fel, majd negyedikben Nubia, míg ötödikben Sóhajka támadt. A célegyenesben az erősen ostorozott Orient Boy tűnt elől, de Nubia és Sóhajka is átszaladt rajta a célig. Később hivatalból a Versenyintézőség hátra helyezte Orient Boy-t a harmadik helyről a negyedikre, Naomival megcserélve.

 

 
Befutási sorrend: Nubia (8) – Sóhajka (5) – Naomi (2)
Győztes idő: 18,9

 

 
8. futam:
Prudy vette a legjobb startot, mögötte Red Mile of Lions, Ripley és Szimfónia volt a sorrend, a mezőny végén néhány hosszas hátrányban Sensation ügetett. Az utolsó 600 méteren indult el Black Coffee, a kanyarban pedig Ripley, aki a befutóra már elsőként érkezett és magabiztos győzelmet aratott. Red Mile of Lions és Prudy csatáztak a második helyért, végül ebben a sorrendben értek célba.

 

 
Befutási sorrend: Ripley (2) – Red Mile of Lions (7) – Prudy (5)
Győztes idő: 16,8

 

 
9. futam:
Onx M. galoppozott a start után, a többiek jól indultak. Kisasszony vállalta magára a vezetést, mögötte Polémia, Lardon és Kairo Sun sorrendben ügettek a lovak. A túlsó oldalon zárkózott Reine Fille és Knock-down. A befutóra érve Polémia vette át a vezetést, Sumi indult meg a “világ végéről” és ért fel másodiknak,nagy lendülettel érkezett Sumi istállótársa, Knock-down is a harmadik helyre.

 

 
Befutási sorrend: Polémia (7) – Sumi (14) – Knock-down (12)
Győztes idő: 19,2

 

Forrás: kincsempark.hu