Óriási küzdelemben Red Mile of Lions (Boris Kecenovic) győzött a Mount Díjban

A szombati Mount Díjban az utolsó centi méterekig tartott a csata, végül célfotóban Red Mile of Lions (6)(B. Kecenovic) nyert. A helyezettek Off Road (Varga Sándor) és a végén felérő Speedy Boy (Veljko Mazsity) lettek.
1. futam:
Hajtóváltozás: (8) Nemzetesúr – Várhidi Róbert helyett Papp István!
A startnál Moiuntain Bambi hibázott és kiesett a versenyből, Youp Lucswolle vállalta magára a vezetést, mögötte Stone Capes Judy és Vilja Brick kettesfogata ügetett. Az utolsó kanyarban Stone Capes Judy elfáradt, a helyére Magiszter jött fel. A befutóban Vilja Brick volt a legerősebb és mindenkin átszaladt, de a futam után a Versenyintézőség tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Magiszter lett a nyerő.

 

 
Befutási sorrend: Magiszter (11) – Youp Lucswolle (5) – Magic Diamand Way (9)
Győztes idő: 18,2

 

 
2. futam:
Nem indult: 8 – Paladin TIM!
Nekifutó hibázott a start után, így kiesett a versenyből. Kerámia vett nagyon jó startot és próbált megszökni a többiektől. Mögötte Ruby Reeves és Rimella ügetettek. Az első egyenesben Pipacsos kezdte meg a zárkózást, az élen nem történt változás. A túlsó oldalon Retorzió is galoppozott, kizárták. A befutóra még Kerámia érkezett elsőként, ott azonban többen is megtámadták. Elsőként Ruby Reeves, majd Pipacsos és Rimella. Ez lett a befutási sorrend is.

 

 
Befutási sorrend: Ruby Reeves (6) – Pipacsos (12) – Rimella (5)
Győztes idő: 22,9

 

 

 
3. futam:
Az autóstart után Thor-com állt az élre, mögötte Támogató, Sebastian Ketti, majd Topmodell következtek. Az első egyenesben még mindig magabiztosan vezetett Thor-com, mögötte Topmodell, Támogató és Sebastian Ketti ügettek. A túlegyenesben Topmodell felment a vezető ló mellé, majd Sebastian Ketti, Támogató és Tornado Cole érkezett. A befutóban többen is megtámadták a vezető lovat, végül Támogató nyerte a futamot, második lett Sunny, harmadik pedig Tornado Cole.

 

 
Befutási sorrend: (5) Támogató – (4) Sunny – (6) Tornado Cole
Győztes idő: 21,0

 

 
4. futam
A fordulóstart után Onyx M. vette magára a vezető ló szerepét, majd Jonatán és Kérkedő követték. A favorit Prometheus csak a végén helyezkedett. Az első egyenesben Kérkedő átvette a vezetést, majd Jonatán, és Knock-down jöttek. A túloldalon Kérkedő magabiztosan vezetett, majd Jonatán és Knock-down ügettek. Még a befutóban is Kérkedő ügetett az élen, de elfáradt, és Pókerarc, majd Knock-down is megelőzték.

 

 
Befutási sorrend: Pókerarc (1) – Knock-down (6) – Kérkedő (11)
Győztes idő: 22,8

 

 
5. futam
Hajtóváltozás: Ostrom (5) Várhidi Róbert helyett Budai Attila
Az autóstart csak harmadikra volt sikeres Rafael Bit kezdett a legjobban, őt Oldtimer Diamant és Ostrom követte. Az első egyenesben libasorban követték egymást Rafael Bit, Oldtimer Diamant, Ostrom, Ripley, majd kicsit lemaradva tőlük Marót, Celebrity Classic és Torres ügettek. A túloldalon az élen Rafael Bit és Oldtimer Diamant kettesfogata jött, mögöttük pedig Ostrom és Ripley kettesfogata következett. a befutó egyenesben Rafael Bit elfáradt, így Oldtimer Diamant került az élre, akit a cél előtt megelőzött Ripley és Celebrity Classic is.

 

 
Befutási sorrend: Ripley (4) – Celebrity Classic (6) – Oldtimer Diamant (3)
Győztes idő: 17,2

 

 
6. futam
Az autóstart után Off Road vállalta a vezetést, mögötte Rózsakert, Zavita Meerswal és Öttusázó jöttek libasorban szinte egy egész körön keresztül. A második kör első egyenesében Rocket Boy nagy előzésbe kezdett, egészen a harmadik helyig juottt. A túlegyenesbe érve Off Road még mindig magabiztosan vezetett, majd Zavita Meerswal és Rocket Boy követték, de támadta őket Black Coffee és Speedy Boy. A befutó egyenesben az élen Off Road, Red Mile of Lions és Speedy Boy versenyeztek egymással az első helyért, de végül a küzdelemből Red Mile of Lions került ki győztesen.

 

 
Befutási sorrend: Red Mile of Lions (6) – Off Road (4) – Speedy Boy (12)
Győztes idő:19,0

 

 
7. futam:
Zavarosra sikerült az indítás, többen is hibáztak a start körül, az első kanyarban pedig többen is kiszorultak szinte a pálya közepén versenyezve. Jegyzőnőnek az első egyenes végén sikerült átvenni a vezetést Királyhágótól, közel volt még Raffaello és No Fear is. Az utolsó kanyarban Menedzsernek volt egy jó momentuma. A befutóban még mindig Jegyzőnő vezetett, őt azonban az utolsó pillanatban elkapta No Fear, Raffaello lett a harmadik.

 

 
Befutási sorrend: No Fear (9) – Jegyzőnő (8) – Raffaello (3)
Győztes idő: 20,1

 

 
8. futam:
Trappolj! hibázott a start után és jópáran leszakadva versenyeztek. Sholty Viktor és San Francisco kettőse vezetett a befutóig, ott utóbbi bizonyult erősebbnek, de rajta is átszaladt a finisben Timoteo. Harmadiknak Szilvás érkezett meg.

 

 
Befutási sorrend: Timoteo (4) – San Francisco (6) – Szilvás (1)
Győztes idő: 20,2

 

Forrás: kincsempark.hu

2015.04.18. futamok képekben: Lisovszki Anda