Nixon nyerte a Scot Palmer Díjat

Nixon (Lakatos Csaba) küzdelemben nyerte a Scot Palmer Díjat. Ripley (Veljko Mazsity) és Philadelphia (Németh Viktória) szerezték meg a helyezéseket.
1. futam:
Sziklaszirt hibázott a start után és kiesett a versenyből. Bezique Va Bene indult a legjobban, mögötte, She’s Vivienne, Sáraville, Sherwood volt a sorrend és Svéd barát zárkózott egyre feljebb, a túlsó oldalon pedig már az idő közben vezető She’s Vivienne mellett ügetett. A befutóban Svéd barát gyorsított és elsőként haladt át a célon, mögötte Bezique Va Bene és She’s Vivienne haladtak át, azonban a futam után a Versenyintézőség vizsgálatot rendelt el és a nyerő Svéd barátot, valamint a harmadik She’s Vivienne-t tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálták, így a sorrend Bezique Va Bene- Sáraville – Tartozó lett.
Befutási sorrend: Bezique Va Bene (1) – Sáraville (9) – Tartozó (3)
Győztes idő: 19,6
2. futam:
A starttól három ló jött el a legjobban. Napraforgó belül, Kitty Magic középen, Jackpot Star kívül. A vezető lovak egymás mellett, mögöttük Oron Flying és Carpe Diem következtek, ami egy körig nem változott. Jackpot Star végig harmadik sávban volt, egy pillanatra el is bizonytalanodott. Az utolsó kanyarba már élre állt és sokkal vezetett egészen a célig. Az utolsó fél körben hátulról indult meg Sóhajka és folyamatosan jött fel, a célegyenesben a vezető nyomába lendült, de nem tudta utolérni. A futam után azonban a Versenyintézőség a célon elsőként áthaladó Jackpot Star-t tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Sóhajka lett a nyerő, Oron Flying és Open pedig a helyezettek.
Befutási sorrend: Sóhajka (9) – Oron Flying (3) – Open (1)
Győztes idő:
3. futam:
Baboo Va Bene és Red Bull kettőse hozta a lovakat az első egyenesbe, Rise N Shine volt még közel hozzájuk. Nagyon szétszóródott a mezőny. Salt Lake City kezdte meg a zárkózást a második kanyarban, de megtört a lendülete, Rafa indított támadást. A befutóban Baboo Va Bene elfáradt, átszaladt rajta Red Bull és Rise N Shine is.
Befutásid sorrend: Red Bull (2) – Rise N Shine (3) – Baboo Va Bene (5)
Győztes idő: 20,3
4. futam:
Saron, Tájfun és Shark WF hármasa kezdett a legjobban, majd Topáz Lady, Trotter és Tündér Szépe következtek. A túlsó oldalon a vezető hármas meglépett, Shark WF azonban az utolsó kanyarban elfáradt, Topáz Lady zárkózott a helyére. A befutóban Tájfun támadta a vezető Saron-t, aki azonban erősebb volt nála, Topáz Lady lett a harmadik. Swarovski, Tündér Szépe, Titus Livius, Sóvirág és To Be Continued hibával futottak.
Befutási sorrend: Saron (3) – Tájfun (2) – Topáz Lady (5)
Győztes idő: 19,6
5. futam:
Peter Strooper meglepetésre az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Láss csodát!, N.Lady, Laza és Öttusázó sorrend alakult ki, a sor végére Kairo Sun került. Az utolsó 800 méteren feljebb zárkózott Öttusázó, Őszi Fény és Örs. A befutóra fordulva Öttusázó indított támadást és megnyerte a futamot, Őszi Fény jött fel másodiknak, Láss csodát! megőrizte a harmadik helyet.
Befutási sorrend: Öttusázó (3) – Őszi Fény (8) – Láss csodát! (6)
Győztes idő:
6. futam:
Nixon volt a leggyorsabb a start után, jól jött még Orinoco és Ördög Hegedűse is, az első egyenesben pedig Philadelphia gyorsított és átvette a vezetést. A sor végén Numero Uno ügetett. A befutóra még Philadelphia fordult elsőként, ott többen is megindultak. Végül Nixon-Rocket Boy-Ripley sorrendben haladták át a lovak a célon. A futam után a 3-as számú Orinoco hajtója (Lakatos Árpád) óvást emelt a 2-es számú Nixon hajtója (Lakatos Csaba) ellen a befutóban való szorítás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és azt elutasította. Nixon nyerte a futamot, a másodikként célba érő lovat, a Versenyintézőség diszkvalifikálta, mert nem a starthelyéről indult, így Ripley és Philadelphia szerezték meg a helyezéseket.
Befutási sorrend: Nixon (2) – Ripley (5) – Philadelphia (4)
Győztes idő: 18,1
7. futam:
Padova kezdett galoppal és kiesett a versenyből. Polémia állt élre, mögötte Repeta, Exxon Valdez és Jubilee Hut volt a sorrend, jól tartotta magát még Laluna Comtesse és Mausi. A mezőny kettészakadt. A befutóban Exxon Valdez támadást indított és hiába jött már Jubilee Hut és Laluna Comtesse, csak a helyezéseket sikerült megszerezniük.
Befutási sorrend: Exxon Valdez (1) – Jubilee Hut (7) – Laluna Comtesse (5)
Győztes idő: 21,5
8. futam:
Milli Nevi hibázott a startnál. Lardon és Number One vették a legjobb startot, utóbbi átvette a vezetést az első egyenesben. Knock-down az első egyenesben hibázott, de versenyben maradt. A túlsó oldalon Knock-down és Milli Nevi is felzárkóztak a bolyba, az élen nem történt változás. Oberon lett diszkvalifikálva. Number One biztosan nyerte a futamot, Királyhágó lett a második, Knock a harmadik. A futam után a Versenyintézőség a 3-as számú lovat (Knock) diszkvalifikálta, mert hajtója (Vicen Pál) jogosulatlanul vitt ostort a futamba.
Befutási sorrend: Number One (4) – Királyhágó (11) – Lardon (1)
Győztes idő: 21,6

 

 

 

Forrás: kincsempark.hu