Megalakult a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség

A Nemzeti Lovaskultúra Szövetség kiteljesíti azt a kormányzati törekvést, amelyet a Kincsem Nemzeti Lovasprogram fogalmaz meg – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke március 21-én Lakiteleken, a szövetség alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón.

lovaskultura-szovetseg

Lezsák Sándor hangsúlyozta: nem csak tiszteletbeli elnökséget vállalt, hanem feladatokat is a szövetség fejlesztése érdekében. A fideszes politikus szerint eddig is komoly erőfeszítéseket tettek a Kárpát-medencében a lovaskultúra felélesztéséért. “Eddig hiányzott egy olyan erőtér, amelyik azt a sokágú tevékenységet összefogta” – mondta.

Lezsák Sándor emlékeztetett arra, kezdeményezői voltak a Lakiteleki Általános Iskolában a lovas oktatásnak, valamint a lovas polgárőr képzés egyik központja is Lakitelek.

Kucsák László országgyűlési képviselő, a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség elnöke alapvető célnak nevezte, hogy minden olyan területet, amely nem a lovassport kategóriájába tartozik, felvállaljanak. Ez egy rendkívül széles kínálat a lovas hagyományőrzéstől, a lovas turisztikán keresztül, a terápiás lovagláson át, az ehhez kapcsolódó oktatási, rendezvényszervezési kérdéseket is magába foglalja – összegezte a szövetség által képviselt területeket.

Ismertetése szerint programalkotó konferenciát tartottak, annak alapján állítják össze a programtervezetet, és hangsúlyozta, hogy rövid és hosszú távú cselekvési tervre is szükség van. Megjegyezte, együttműködésre törekszenek minden szakmai szervezettel, így például jó együttműködést alakítottak ki a Lázár Vilmos vezetésével működő Magyar Lovassport Szövetséggel.

 

Forrás: http://lakitelekma.hu