Favorit győzelem a Káposztásmegyeri Díjban

 

Nagyon magabiztosan, start-célban nyerte az év első kiemelt versenyét, a Káposztásmegyeri Díjat Silent Blessing (Goran Mesetovic). Alfkona (Tomas Bitala) és Toyana (Stanislav Georgiev) szerezték meg a helyezéseket.

 
1. futam:
Imperial War, Vivaldi, Dirty Dreamer, Pomorosso, Miniatűr, Estemony, Sonja, Niketas, Lady Mary és Bukephalos sorrend alakult ki a start után, de együtt galoppozott a mezőny, senki nem volt reménytelen helyzetben. Az utolsó 800 méterhez közeledve Vivaldi vette át a vezetést, majd Miniatűr került az élre. A befutóban aztán Vivaldi visszatámadt és biztosan nyerte meg a futamot Miniatűr és Niketas előtt.
Befutási sorrend: Vivaldi (7) – Miniatűr (3) – Niketas (5)

 

 
2. futam:
Classic Girl, Bankár, Mátrix és Azték alkották a frontot, zárkózott Lacfi Nádor, Sahriar és Wood-Wirodancing, a mezőny végén Eisfee galoppozott. A befutóra érve Azték elfáradt, Classic Girl, Bankár és Mátrix hármasához Lacfi Nádor csatlakozott és ők négyen szinte fej-fejt galoppoztak az utolsó métereken. Végül Mátrix lett a nyerő, Classic Girl és Bankár pedig a helyezettek.
Befutási sorrend: Mátrix (5) – Classsic Girl (7) – Bankár (2)

 

 
3. futam:
Jet Acclaim vett tragikus startot, rajta kívül mindenkinek jól sikerült az indítás. Speedtest és Lara galoppoztak az élen, majd Aptitude, Oyabun és Gyöngyös Szépe következtek. A befutóban Speedtest vette át a vezetést és nyerte a futamot, Gyöngyös Szépe lett a második, Lara a harmadik, majd közeli negyedik Aptitude.
Befutási sorrend: Speedtest (5) – Gyöngyös Szépe (1) – Lara (6)

 

 
4. futam:
Szuvenír vette a legjobb startot, mögötte Ice Prinzess, Bahamian Indy és Luck Stone alkották a frontot, majd megérkezett hozzájuk Quelindo is. Meglepetésre a favorit Eltham és Three Robins a mezőny végén helyezkedtek. A befutóban Quelindo nagyon erős volt és könnyen nyerte a futamot, másodiknak Eltham szaladt fel nagy lendülettel, a nyerő istállótársa, Ice Prinzess lett a harmadik.
Befutási sorrend: Quelindo (7) – Eltham (3) – Ice Prinzess (4)

 

 
5. futam:
Gengszter vette a legjobb startot, azonban Genesis vette át tőle a vezetést, mögötte Raphael Santi, Prince Angelo, Kőrisfa, Gengszter és Rio Bono lett a sorrend. A kanyarban Gengszter feljebb zárkózott és a befutóban felment a vezető Genesis mellé. Gengsztert Raphael Santi támadta, előbbi azonban erősebbnek bizonyult és megnyerte a futamot, Raphael Santi mögé Rio Bono jött fel harmadiknak.
Befutási sorrend: Gengszter (2) – Raphael Santi (4) – Rio Bono (1)

 

 
6. futam:
Kikerics kezdett a leggyengébben, az élen Papírsárkány galoppozott, tőle azonban hamar átvette a vezetést Emese. Emese mögött Papírsárkány, Shakespeare, Bárányfelhő és Gabonakabóca sorrendben érkeztek a lovak, a mezőny kettészakadni látszott. Mirabolán kezdte meg a zárkózást az átjáróhoz érve, a befutóban pedig felment az élen lévő Emese és Bárányfelhő kettes mellé. Az utolsó 200 méterhez közeledve Shakespeare jelent meg az élen és nagyot küzdve Mirabolánnal megnyerte a futamot, harmadik lett Bárányfelhő.
Befutási sorrend: Shakespeare (10) – Mirabolán (2) – Bárányfelhő (7)

 

 
7. futam:
Nordberg állva maradt a startnál, minden esélyét elvesztette, hogy harcban legyen a győzelemért, vagy a helyezésekért. Silent Blessing végig vezetve, nagyon magabiztosan nyerte a futamot. Sokáig Toyana tartotta magát a második helyen Alfkona előtt, végül utóbbi erősebb volt és lett második, Toyana a harmadik. Az első három helyezett közel végzett egymáshoz, nagyon messzi negyedik lett Nordberg.
Befutási sorrend: Silent Blessing (1) – Alfkona (3) – Toyana (4)

 

 
8. futam:
Lady Kate-nek sikerült gyengébben az indítás. Orkán Wiro-Dancing, Schnell, Coffee Gold, Málnaszörp, Diplomata és Clown’s Tears alkották a frontot, de az egész mezőny 5-6 hosszon belül volt. Az átjáróhoz érve a vezető ló mellé felment Great Trails, Schnell és Coffee Gold, utóbbi a kanyarban átvette a vezetést, a sort Diplomata zárta. A befutóban Coffee Gold mögött Málnaszörp jelent meg, sőt Málnaszörp el is ment mellette és megnyerte a futamot. Diplomata jött nagy lendülettel a befutóban és holtversenyben végeztek Coffee Gold-dal a nyerő mögött.
Befutási sorrend: Málnaszörp (5) – Diplomata (1) és Coffee Gold (2) holtversenyben

 

 
9. futam:
Springing Baroness kapott gyengén lábra és Pesti Angyalnak sem sikerült a legjobban az indítás. Blanka kezdett a legjobban, mögötte Rush, Seherezádé és Baltic History volt a sorrend. Meglepetésre start-célban győzött Blanka, Rush lett a második, harmadik helyre Alberto jött fel messziről.
Befutási sorrend: Blanka (5) – Rush (6) – Alberto (2)

 

 

 

 

 

Forrás: kincsempark.hu

 

2015.04.19. futamok képekben: Lisovzski Anda