Gyógyító lovaglás

A Remonda Szabadidős Lovas és Sport Egyesület kezdeményezésében, március 21-22-én rendezték meg Békéscsabán a Gyógyító lovaglás című terápiás konferenciát és terápiás bemutatót, a Budapest Bank pályázati forrásának segítségével.
A terápiás konferencián és bemutatón Kissné Hatvani Erika lovasterapeuta-gyógypedagógus, a Magyar Lovas Terápiás Szövetség Elnökségi tagja, Zelman Edit tanító, gyógypedagógus tanár, Szántó Tamás Aut-Pont Alapítvány elnöke, Gyeraj Ákos lovas edző, tanító tartott előadást, de Hanó Miklós alpolgármester is pozitív szemléletével, ösztönző beszédével erősítette a megjelentekben a ló, a lovaglás jótékony hatását.

Az előadók, a lovaglás szerepét kiemelve hívták fel a figyelmet a korai fejlesztés fontosságára. Példákkal és egyszerű, mindenki számára kivitelezhető játékos gyakorlatokkal próbáltak segíteni az érdeklődőknek. Volt csoportos terápiás bemutató Kiss Réka lovas terapeuta- gyógypedagógussal, de a szülők is elmondták személyes tapasztalataikat a terápiás lovaglásról, ami nagyon megérintette a résztvevőket. A konferencia sikerét mutatja, hogy közel száz szülő, nagyszülő, szakember érdeklődött a rendezvény iránt.

A megjelentek a támogatásból vásárolt fejlesztő eszközöket és lovas felszereléseket is megtekinthették, így közelebb kerülhettek a megismert terápiához. Kiállították az évek során összegyűlt serlegeket, lehetett hintózni, de lovaglás, kézműveskedés és arcfestés is várta a kilátogatókat.

 

Forrás: http://csabaimerleg.hu/index.php?page=hir&hir_id=10496

Kép: pixabay.com