Derby és Gasztroangyal Fesztivál a Kincsem Parkban

Július első hétvégéjén a Derby és Gasztroangyal Fesztivál családi programokkal, lóversenyekkel várta a Kincsem Parkba látogatókat.
Pénteken 14 órától, szombaton és vasárnap 10 órától nyílt lehetőség megtekinteni a rendezvényt. A kézműves vásárban lehetett megtekinteni és megvásárolni a hazai termelők színes választékát, a gourmet udvar pedig a magyar ételek ízvilágát mutatta be.

115_2140

A nagyszínpadon Borbás Marcsi hasznos tanácsokat, tippeket adott a főzés szerelmeseinek. Dombóvári István közreműködésével, aki szívét lelkét beleadta a sütésbe. Rajta nem múlott a siker.

115_2035
A három nap folyamán a káposzta taposás a kenyérsütés a sajtkészítés a lekvár főzés fortélyait sajátíthatták el az érdeklődők.

115_2134

A félóránként induló futamok 14 órától kezdődtek. A szombati Ügető és a vasárnapi Galopp Derby izgalmát fokozta a szurkolók által megtett tétek, amiket a megtelt tribünön szurkolhattak végig.

115_2101

A gyerekek sem unatkoztak, játszótér, arcfestés, állatsimogató várta őket a Kincsem Parkban, az estét pedig koncertekkel zárhatták a látogatók.

115_2129

 

115_2126

Egy újjáéledt hagyomány résztvevői lehettek ezen a hétvégén a lóverseny és az ízek kedvelői, hiszen a XIX. és a XX. század rangos eseményének számítottak az ilyen események. Ma már azonban ez bárkinek elérhető és átélhető élmény lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Lisovszki Anda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük