A hajtók élmezőnyét várják a fiatal fogatlovak mezőhegyesi vb-jére

Budapest, 2015. június 11., csütörtök (MTI) – A hajtók nemzetközi élmezőnyét várják a fiatal fogatlovak első alkalommal sorra kerülő világbajnokságára, amelyet szeptember 24. és 27. között rendeznek Mezőhegyesen.

 

 
Fugli Károly, a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) fogathajtó szakágának elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a FEI egyhangú szavazással adta Magyarországnak a rendezési jogot.
Fugli az MTI kérdésére elmondta, hogy 5, 6 és 7 éves állatok versenyeznek majd a vb-n, és 10-12 nemzet összesen 60-90 lovának részvételére számítanak.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a vb fővédnöke hangsúlyozta, hogy a lovassport jó irányba halad Magyarországon, erre kiváló példa, hogy elsőként rendezhet világbajnokságot a fiatal fogatlovaknak. Ahogy fogalmazott, “minden első alkalom meghatározza az utána jövőket, irányt mutat”.
Pap István Tibor, a Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. ügyvezetője szerint “a világon először megrendezni egy ilyen versenyt óriási megtiszteltetés, amellyel további lehetőségek nyílhatnak a ménes, Mezőhegyes, a magyar lovassport és Magyarország előtt”.
“A magyar fogathajtás a világ élvonalába tartozik, ez hozzájárult ahhoz, hogy már a nyolcadik világbajnokságot rendezheti Magyarország” – mondta Mondok József, a sportági szövetség alelnöke, aki kitért arra is, hogy az 5, 6 és 7 éveseknél minden nemzet egyaránt 3-3 lovat indíthat. Magyarország várhatóan kihasználja a maximális 9 indulót.

 

Forrás: MTI

Kép: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük